Wednesday, August 19, 2009

MASUK SYURGA TAK KIRA PARTI KATA HARUN TAIB

KUALA TERENGGANU 18 Ogos – Ketika Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyatakan penyokong UMNO tidak layak masuk syurga, Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib (gambar) pula mempunyai pandangan berbeza berhubung perkara itu.
Harun yang juga Pesuruhjaya Pas Terengganu berpendirian, peluang masuk syurga adalah urusan dan keizinan Allah dan ia tidak semestinya bergantung kepada mana-mana parti yang disertai.
Jelasnya, setahu beliau, umat Islam yang sentiasa mengamalkan kebaikan, bertakwa selain ikhlas dalam mematuhi segala ajaran Islam, mereka akan masuk syurga dengan izin Allah.
“Sesiapa saja (umat Islam) yang mengamalkan ajaran Islam dan yakin dengan ajaran itu selain mengamalkannya dengan jujur, ikhlas, maka dengan izin Allah mereka akan masuk syurga.

komen : Benar kata Datuk Harun Taib, Ketua Dewan Ulamak Pas syurga bukan ditentukan oleh Nik Aziz, Allah lebih berkuasa menentukan segalanya. Janganlah ikut kata Nik Aziz ingin berkuasa dan teruskan kuasanya tanpa memperdulikan perjuangan Pas yang sebenarnya isu arak dijual bebas di Selangor tidak dipertahankan. Isu sesama islam ditimbulkan, itulah ulamak Pas.

1 comment:

  1. Salam,

    Nik Aziz terlebih berguru dengan Anwar Aljuburi, sebab itu dia selalu bercakap bukan macam ulama....

    ReplyDelete