Tuesday, February 9, 2010

100 AHLI PKR MENYERTAI UMNO KERANA HILANG KEPERCAYAANKUALA LUMPUR 8 Feb. - Gara-gara tidak lagi percayakan kepimpinan yang mementingkan agenda peribadi berbanding nasib rakyat, 100 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diketuai Bendahari PKR Wilayah Persekutuan, Norasidi Salim nekad keluar parti dan menyertai UMNO.


Mereka yang merupakan ahli PKR Cabang Bandar Tun Razak turut mendakwa hilang kepercayaan kepada Ahli Parlimen kawasan tersebut, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang dianggap terlalu elit sehingga melupakan tugas selaku wakil rakyat.
Kumpulan itu menyerahkan borang keahlian kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan di pejabat badan itu di sini malam ini. Turut hadir Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang juga Timbalan Pengerusi Perhubungan badan itu.


Perkembangan tersebut merupakan tamparan hebat kepada parti itu apatah lagi pada saat-saat kes liwat Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sedang dibicarakan di mahkamah.
Sementara itu, menurut Norasidi, keputusan itu dibuat dengan rela hati tanpa sebarang desakan.
"Kami yakin UMNO dapat mengembalikan kepercayaan rakyat dan mentadbir negara dengan baik demi kesejahteraan rakyat,'' katanya kepada pemberita di sini malam ini.


Ahli PKR sudah hilang kepercayaan kepada kepimpinan PKR dan menyertai UMNO. Itu adalah satu tamparan yang hebat bagi PKR dan UMNO terus diterima oleh rakyat.

3 comments:

  1. Mereka telah sedar bahawa UMNO yg terbaik bagi orang Melayu. UMNO dulu,kini dan selamanya.

    ReplyDelete
  2. Bro, mereka datang dari UMNO, walau kemana pun deme pergi 'bangau pasti balik hinggap di belakang kerbau juga'.....

    ReplyDelete
  3. Terima kasih di atas komen taminsari dan yang gambi, semoga tuhan terus pelihara bumi malaysia ini.

    ReplyDelete