Wednesday, June 23, 2010

KHAIRY SELAR PENASIHAT PKR PEMBOHONGSHAH ALAM – Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin menegaskan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim seorang pembohong kerana tidak mendedahkan bukti yang didakwanya UMNO terlibat memberi imbuhan RM2 juta kepada wakil rakyat yang keluar parti.


Menurutnya, cabaran selama 48 jam yang dikemukakan adalah masa yang mencukupi tetapi seperti dijangka Anwar tidak menunjukkan bukti kerana itulah cara politik yang digunakannya. “Tempoh 48 jam sudah berlalu dan tiada bukti maknanya dia sekali lagi bohong rakyat, diharap kita faham inilah politik murahan Anwar,” katanya kepada Sinar Harian, semalam. Jumaat lalu, Khairy memberi tempoh 48 jam kepada Anwar untuk mengeluarkan bukti bahawa wakil rakyat yang keluar dari PR menerima imbuhan sebanyak RM2 juta dan cabaran tersebut berakhir kelmarin.


Itulah cara Anwar Ibrahim bagi mendapat sensasi tetapi apa yang diperkatakan sepatutnya dinyatakan dengan bukti. Ia ingin mendapatkan politik murahan dari orangramai.

No comments:

Post a Comment