Wednesday, December 2, 2009

DAP PERAK MOHON MAAF ISU PIJAK GAMBAR ADUN

KUALA LUMPUR: Akibat dikecam pelbagai pihak, DAP Perak hari ini memohon maaf kepada rakyat Malaysia yang tersinggung dengan perbuatan beberapa pemimpin parti itu memijak poster wajah tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bebas Perak, Ahad lalu. Sambil mengakui perbuatan itu satu kesalahan, Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming berharap isu berkenaan akan dapat diselesaikan secepat mungkin. Bercakap kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini, Nga yang juga Ahli Parlimen Taiping, berkata parti itu bagaimanapun tidak akan mengambil tindakan terhadap tiga anggotanya yang meletakkan poster itu di pintu masuk ke konvensyen parti itu.

Pada konvensyen DAP Perak Ahad lalu, poster yang memaparkan wajah Hee Yit Fong (Jelapang), Jamaluddin Mohd Radzi (Behrang) dan Mohd Osman Jailu (Changkat Jering) diletakkan di pintu masuk bertujuan agar perwakilan yang menghadiri konvensyen itu memijak gambar mereka. Hee sebelum ini adalah daripada DAP manakala Jamaluddin dan Mohd Osman adalah daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR). - Bernama

Akibat meletakkan gambar dipintu masuk dan memijakkan gambar tiga pemimpin yang keluar dari Pakatan Rakyat, perbuatan itu itu kurang ajar dan tidak boleh di maafkan. Adakah orang melayu sanggup mengikut telunjuk DAP yang biadap dan kurang ajar tersebut.Budaya orang Malaysia tidaklah seperti itu.
Perbuatan itu adakah boleh selesai dengan meminta maaf.

No comments:

Post a Comment