Wednesday, March 17, 2010

PERDANA MENTERI MAHUKAN MCA PILIH PEMIMPIN YANG DISUKAI RAMAIKUALA LUMPUR 16 Mac - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mahu MCA diterajui barisan kepemimpinan yang bukan sahaja diterima baik oleh ahli parti itu malah semua masyarakat Cina di negara ini.
Sehubungan itu beliau menyerahkan kepada kebijaksanaan ahli-ahli MCA untuk memilih pemimpin-pemimpin yang menepati dengan hasrat tersebut.


''Isu yang berkaitan dengan MCA ini kita serahkan kepada ahli-ahli untuk mereka tentukan apakah yang sepatutnya dilakukan dalam usaha menamatkan segera krisis parti tersebut.
''Apa yang penting kepimpinan MCA bukan sahaja boleh diterima oleh ahli parti berkenaan tetapi oleh masyarakat Cina seluruhnya,'' katanya selepas menerima kunjungan juara All England, Datuk Lee Chong Wei dan jurulatihnya, Datuk Misbun Sidek di kediamannya di Langgak Duta di sini hari ini.


Pandangan Perdana Menteri itu perlu diambil perhatian bagi mempastikan kekuatan MCA dan BN.

Rakyat amat sayang kepada negara dari jatuh ke tangan orang yang cumu pentingkan diri atau kepentingan seorang. Negara akan hancur jika pemimpin yang mentadbir gagal mentadbir negara dengan baik.

No comments:

Post a Comment