Monday, October 12, 2009

MAJORITI KAUM INDIA MENGUNDI BN DI BAGAN PINANG

KUALA LUMPUR - MIC percaya majoriti pengundi dari kaum India di empat kawasan di Bagan Pinang kembali mengundi Barisan Nasional (BN) berdasarkan kemenangan BN pada pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) itu semalam.

Naib Presiden MIC, Datuk Dr. S.Subramaniam berkata berdasarkan tinjauan awal parti itu mendapati BN memenangi kesemua empat peti undi di kawasan DUN itu yang majoritinya pengundi India iaitu di Ladang Atherton, Pekan Siliau, Ladang Brandwall dan Sua Betong. "Kami gembira dengan keputusan di empat kawasan peti undi di mana ia dikuasai oleh MIC sepenuhnya," katanya dalam satu kenyataan hari ini. Dr Subramaniam yang juga Menteri Sumber Manusia berkata keputusan itu menunjukkan pengundi kaum India sudah kembali kepada BN.

Beliau turut menekan keperluan kesatuan dalam komuniti India untuk bersuara dengan satu suara. Menteri itu juga berterima kasih kepada semua ketua bahagian dan cawangan MIC yang telah bekerja keras untuk memastikan kemenangan BN dalam pilihan raya kecil itu. Pada pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang semalam, calon BN Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad mempertahankan kerusi berkenaan dengan mengalahkan calon PAS, Zulkefly Mohamad Omar dengan majoriti 5,435 undi. Mohd Isa memperoleh 8,013 undi manakala Zulkefly mendapat 2,578 undi.
( dari sumber Bernama )

komen : Terima kasih kepada kaum India yang kembali mengundi BN. Mereka kembali bersatu memberikan kemenangan kepada BN adalah dianggap satu langkah yang baik dan melihat pembangkang cuma pandai menjanjikan dan gagal mengotakan janji-janji yang dibuat oleh mereka.

No comments:

Post a Comment