Friday, November 6, 2009

WAN AZIZAH TAHU ANWAR SILAP PERCATURANKUALA LUMPUR: Sikap membisu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berhubung pergolakan dalaman Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta isu moral membabitkan suaminya Datuk Seri Anwar Ibrahim membuktikan Presiden PKR itu seorang presiden boneka.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari, berkata Dr Wan Azizah sedar pergolakan melanda parti itu berpunca daripada sikap suaminya yang juga Penasihat PKR tersilap membuat percaturan ketika merombak parti dan barisan kepemimpinan tertingginya. "Wan Azizah tahu Anwar silap percaturan," katanya ketika dihubungi, semalam.


Anuar mengulas sikap Dr Wan Azizah yang terus berdiam diri dan tidak menjawab persoalan moral yang dibangkitkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah sehingga mendorong beliau keluar PKR. Sebelum ini, kenalan rapat Anwar, Datuk S Nallakaruppan mendakwa Dr Wan Azizah layak menerima anugerah pelakon terbaik kerana melindungi selama 12 tahun tingkah laku suaminya yang dikaitkan dengan kes liwat. Anuar berkata, Anwar dan Dr Wan Azizah serta parti pembangkang lain sedar PKR sedang mengalami krisis kepemimpinan namun mereka tidak berani mendedahkannya kerana enggan masalah dalaman parti terus berlarutan.

komen : Wan Azizah seorang Peresiden Keadilan yang cuma bonika di digunakan oleh suaminya. Beliau tidak mahu memberikan penjelesan yang benar apa yang berlaku dalam parti Keadilan Rakyat. Orangramai telah mula muak atas gelagat Anuar Ibrahim untuk membuang kes beliau dan berdolak dalih supaya kes tersebut ditangguh serta di buang terus. Sedar rakyat Malaysia beliau berjuang demi kepentingan diri, meraih sempati dunia luar. Rakyat telah dapat menilai apa yang benar atau lakonan Anuar Ibrahim.1 comment:

  1. Awak kan Presiden. Silap awak kena tanggong. Kenapa biarkan penasihat membuat percaturan yang salah tu. Silap jugalah tu.

    ReplyDelete